17 Şubat 2016 Çarşamba

Ev yapımı bebe bisküvisi tarifi

Bebeği 6 aylık olan annelerin en çok heyecanlandığı konulardan biri kahvaltı meselesi olur genellikle. Neler yedirmeli, yumurtası çok mu az mı haşlanmalı, bebe bisküvisi vermeli miyim... Açıkçası uzmanlar piyasada bulunan, içinde şeker olan markaların bebe bisküvilerini önermiyorlar. Ben de bu düşünceye kesinlikle katılıyorum. Hem bebeğinize fazladan şeker vermek hiç faydalı değil, hem de ne kadar doğal olduğunu iddia ederse etsin hiçbir markanın bisküvisi evde yapılmış, anne eli değmiş bebe bisküvisi gibi olamaz... 

İşte bu nedenlerden dolayı ben de kolları sıvayıp evde organik bebe bisküvisi yapmaya başladım. Organik diyorum, çünkü içinde kullanılan tüm malzemeler organik. Ben kullandığım bu malzemeleri tazedirekt'ten aldım. Siz istediğiniz markayı kullanabilirsiniz.



Malzemeler

  • 2 çay bardağı tam buğday unu
  • 2 çay bardağı yulaf unu (veya pirinç unu) (Ben yulaf unu kullanıyorum.)
  • 1/2 çay bardağı irmik
  • 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
  • 1 elma
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı
  • Elmanın kabuklarını soyarak püre haline getiriyoruz. Ben genellikle cam rende kullanıyorum.
  • Bir yoğurma kabına oda sıcaklığına gelip yumuşamış olan tereyağını, irmiği ve yulaf/pirinç ununu ve yoğurdu ekleyerek yoğuruyoruz.
  • Buğday ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Ele yapışmayacak bir kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamura istediğimiz gibi şekil veriyoruz. 2 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıbıyla da kesebilirsiniz. Ben elde silindir şeklinde şekil verip üzerine çatalla bastırıyorum. Şekil verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar 20-25 dk pişiriyoruz. Çok fazla pişirirseniz bisküviler çok sert olur.

Not: Ben kahvaltısına eklemeden önce rondodan çekiyorum, çünkü ıslatarak yumuşatmak biraz zor olabiliyor. 
Eğer bisküvi bebeğinize tatsız gelirse, içine eklediğiniz elma miktarını arttırabilir veya servis etmeden önce üzerine pekmez ekleyebilirsiniz. Pekmezi pişirirken koymamak gerekiyor, çünkü pekmez fazla yüksek ısıya maruz bırakılınca yapısı bozulan bir yiyecek.

Minik gurmelere şimdiden afiyet olsun :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

© Copyright 2016 Anne Kalem | All rights reserved.
Sayfa Başına Dön